Ervaringen: Devin van de Cart Hill Village
03 jan

Ervaringen: Devin van de Cart Hill Village

Devin is geboren op 26 november 2004 en is gefokt door Piet en Ellie Verschuren, tevens eigenaar van de kennel van de Cart Hil village. In Januari 2005 is Devin naar familie Verschuren aan de hofstad in Wagenberg gegaan om op te groeien als huishond.

Devin in Training 

 Devin gaat over een schutting tijdens een wedstrijd

 

 

Voedsel weigeren wk

Voedsel weigeren op de Wk in Zwitserland 

 

 

Lange aanval op de wk in zwitserland

 

Lange aanval op de wk in zwitserland

 

Devin ontwikkelde zich al snel tot een zeer stabiele, sociale en intelligente Groenendaeler. Devin werd door Cor en Mary overal mee naar toe genomen zoals naar markten, vakanties, dagjes uit, sportverenigingen etc. Devin is daardoor super sociaal geworden, dit was een van de goede redenen om met Devin te gaan trainen.

Cor is met Devin naar de hondenvereniging in Baarle gegaan om daar een aantal cursussen te volgen. Binnen korte tijd haalde Devin zijn certificaten in categorie A:60/60 punten, in categorie B: 69/70 punten en in categorie C: 79/80 punten. In dezelfde periode zijn ze ook nog clubkampioen geworden met als resultaat 80/80 punten.

Belgische Ring

De broer van Cor, Piet Verschuren, volgde de gebeurtenissen van Devin op de voet. In overleg met Cor adviseerde Piet om met Devin naar de Belgische ring te gaan. Piet had al een club in Brasschaat op het oog en samen hebben ze onder leiding van Herman Roellands een training bij kunnen wonen. Tijdens die training kwam al snel naar voren dat Devin van actie hield waardoor Cor geïnspireerd werd om met de trainingen te starten. Na 1,5 jaar twee á drie keer in de week te trainen is het Cor gelukt om het Belgische ring programma categorie 4 onder de knie te krijgen. Om Devin goed onder controle te krijgen heeft Herman Roellands, die tevens een goede africhter is in alle rust samen met Cor en Devin getraind. Herman Roellands heeft een grote bijdrage geleverd aan de prestaties van Devin in de Belgische ring.

Op 26 mei 2006 heeft Cor samen met Devin in Brasschaat zijn eerste wedstrijd gespeeld. Na wat gezonde spanning hebben ze samen een goed resultaat weg kunnen zetten. Uit handen van de keurmeesters Mevr MCKenna Margaret en Dhr. Manpaey Gustaaf kreeg Cor een prijs uitgereikt voor de jongste hond als deelnemer van de wedstrijd. De prijs werd geschonken door Herman Roellands. Devin was op dat moment 2,5 jaar. Helaas hield de club in Brasschaat  op te bestaan. Cor is tijdelijk bij diverse clubs  in België gaan trainen en is daar altijd gastvrij ontvangen. Op de dag van vandaag is Cor daar nog altijd heel dankbaar voor.

Zes maanden later werd Cor lid bij de hondenclub in Merksem onderleiding van Ludo Vioen. Vanuit deze club heeft Cor in de periode van januari 2007 t/m september 2008 6 wedstrijden gespeeld in categorie 4 met als resultaat: 1 keer zesde, 1 keer vierde, 2 keer derde, 1 keer tweede en in Schoten een eerste plaats met 238/270 punten. Door deze wedstrijden te spelen had Cor zich gekwalificeerd voor de grote prijs van de provincie Antwerpen. Aan deze wedstrijd heeft hij helaas niet aan kunnen deelnemen omdat Devin twee weken voor de wedstrijd geblesseerd was geraakt.

Mondioring

Cor is begin oktober 2008 overgestapt naar de Mondioring in verband met de drukke werkzaamheden en van Cor zijn privé leven. Cor is gaan trainen bij WHV Breda aan de Rithsestraat. Cor wordt daar begeleid door Born van Stalle en Ingrid Giebel, beide professionals in de hondensport.

Het pakwerk bij mondioring wordt op een andere manier uitgevoerd dan dat Devin gewend was bij het pakwerk van de Belgische ring. Björn van Stalle, gecertificeerd pakwerker en africhter in de Mondioring, heeft Devin op een professionele wijze omgezet van Belgische ring naar Mondioring.

Cor is ook in dezelfde periode samen met Björn diverse keren naar Westerlo in België gegaan om daar te gaan trainen. In Westerlo is Cor gastvrij ontvangen door de voorzitter Jos Helsen. Jos is een zeer goede africhter en is diverse keren Belgisch- en Wereldkampioen geweest. Door adviezen op te volgen van diversen topafrichters in België en door tevens naar verschillende wedstrijden te gaan kijken heeft Cor met Devin in een korte tijd het Mondio programma onder de knie gekregen.

16 mei 2009 heeft Cor in Euro Pajot zijn eerste wedstrijd gespeeld, resultaat 177/200. 5 juli 2009 in Wevelgem, resultaat 177,5/200. 18 juli 2009 in Westerlo, resultaat 186/200 en 9 augustus 2009 in De Haan, resultaat 183/200. Door deze resultaten te behalen met een gemiddelde van 181 punten wisten Cor en Devin zich te plaatsten voor het Wereldkampioenschap te Virton in België.

Op het wereldkampioenschap was Cor de enige met een Groenendaeler. Cor en zijn familie zijn daar zeer trots op. De wedstrijd is met wat gezonde spanning zeer goed verlopen, resultaat 163,5/200 punten.

Nu zijn Cor en Devin in een rustig vaarwater gekomen en trainen samen met Björn in Breda en met collega africhters in Westerlo om in 2010 weer wedstrijden te kunnen spelen. 

Cor bedankt de topafrichters van verschillende clubs in België en Nederland van zowel de Belgische ring en Mondioring die hebben bijgedragen aan zijn succes. Zoals wij allemaal weten: een hond richt je namelijk niet alleen af. 

Met vriendelijke groet,

Cor Verschuren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.